Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KDH: Úsilie Fica zlepšiť verejné obstarávanie je predvolebným ťahom

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA - V súvislosti s vyjadreniami predsedu vlády Róberta Fica na tému boja s korupciou v dnešnej diskusnej relácii Sobotné dialógy, predseda KDH Ján Figeľ uviedol, že KDH víta každé úsilie o zlepšenie verejného obstarávania, ale zo strany predsedu vlády Róberta Fica prichádza neskoro a je len predvolebným ťahom.

Základná odpoveď pri nakladaní s verejnými záujmami a peniazmi sa podľa Jána Figeľa neodvíja v línii „vláda rozhoduje – opozícia kontroluje“, ale jej kritériom a základným predpokladom je transparentnosť a odbornosť v celom rozhodovacom procese. „Slovenská republika prišla v posledných rokoch o miliardy korún v jednotlivých rezortoch práve kvôli netransparentnosti, korupcii a klientelizmu, pri nakladaní s financiami štátu či eurofondami,“ uviedol Figeľ.

Podľa predsedu KDH Jána Figeľa napríklad zavedenie elektronického verejného obstarávania, transparentnosť vyhodnocovania súťaží a informovanosť verejnosti môže už dnes evidentne ušetriť významnú časť verejných výdajov. Ako príklad Figeľ uvádza mestá Martin a Košice.

„KDH považuje finančnú transparentnosť, konsolidáciu verejných financií a podstatnú reformu odvodov za rozhodujúce nástroje pre zníženie rekordnej nezamestnanosti a obnovu hospodárskeho rastu Slovenska,“ dodal na záver Figeľ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu