Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hľadajú obete, kúpili falošné mince Biatec

Pri domových prehliadkach zaistili 2363 kusov mincí Zobraziť galériu (5)
Pri domových prehliadkach zaistili 2363 kusov mincí

TRENČÍN- Policajti obvinili troch mužov z okresu Trenčín, ktorí podľa nich vyrábali napodobeniny strieborných keltských mincí Biatec. Časť falošných historických mincí sa vraj údajným previnilcom podarilo predať ako pravé.

Polícia u obvinených našla tiež kópie historických sečných zbraní, napodobeniny sekeromlatov z doby bronzovej či falzifikáty figúrok z obdobia praveku. Dnes o tom informoval Pavol Kudlička z krajského riaditeľstva polície v Trenčíne.

"Pri domových prehliadkach u obvinených polícia zaistila 72 kusov razníc slúžiacich na výrobu keltských mincí, 2363 kusov rôznych mincí ako aj ďalších vecí slúžiacich k ich výrobe," poznamenal Kudlička. Pravé mince s nápisom Biatec podľa dostupných informácií razili zrejme na území dnešnej Bratislavy v polovici prvého storočia pred Kristom. Biatec bolo pravdepodobne meno keltského kniežaťa.

Polícia nevylúčila, že obvinení s napodobeninami historických predmetov obchodovali na Slovensku i v zahraničí. Všetci traja muži skončili vo vyšetrovacej väzbe. Pokiaľ sa ich vina preukáže pred súdom, môžu vo väzení stráviť až päť rokov.

Jedného z údajných falšovateľov policajti obvinili tiež z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Pri domovej prehliadke našli u muža, ktorý nevlastní zbrojný preukaz, pištoľ nemeckej výroby. V prípade odsúdenia mu hrozí až osemročný pobyt vo väzenskej cele.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu