Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Havária pri Seredi: Zranené 3 deti a 6 dospelých

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAV/SEREĎ - Deväť osôb sa ľahko zranilo pri rannej nehode autobusu s deťmi z Česka, ktorý sa zrazil s kamiónom medzi Galantou a Sereďou. Informovala o tom dnes trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Vážne zranený podľa nej nie je nikto. Podľa portálu TVnoviny.sk v galantskej nemocnici skončilo 11 ľudí. Príčiny nehody policajti vyšetrujú.

Nehoda sa stala medzi časťou Galanty Nebojsa a Sereďou. "Autobus z Českej republiky, ktorý prevážal deti, sa tu zrazil s kamiónom. V úseku je z toho dôvodu uzatvorená cesta," uviedla Kredatusová. Bližšie informácie poskytne neskôr. Podľa portálu autobus zo Zlína viezol študentov do maďarského Győru na termálne kúpalisko. Zrazili sa s kamiónom, ktorý sa skrížil na zľadovatenej ceste.

Zasnežená vozovka zrejme prispela aj k nehode autobusu s deťmi začiatkom februára. Pri nehode v Hriňovej v okrese Detva sa zranilo sedem školákov od 11 do 15 rokov, ktorí šli na lyžiarsky kurz. Podľa polície zrážku s dvoma osobnými autami pravdepodobne zavinil svojou nepozornosťou vodič autobusu, keď šiel po neodhrnutej ceste prirýchlo.

Jedna z najväčších nehôd autobusu sa stala pred necelým rokom v Polomke, keď po zrážke s vlakom zomrelo 12 ľudí a ďalších 19 sa zranilo. V polovici vlaňajšieho novembra sa v tuneli Branisko na východnom Slovensku čelne zrazil autobus a dodávkové auto. Pri nehode zomreli dvaja českí občania a vodič autobusu sa ťažko zranil. Cestujúci utrpeli ľahšie zranenia.

Súd v Česku zase čaká šoféra, ktorý má podľa polície na svedomí tragickú nehodu, ktorá si predvlani v októbri na pravidelnej linke Bardejov - Praha vyžiadala štyri obete a dve desiatky zranených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu