Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Vinný je vodič autobusu, zranených detí je 7

Prevrátený autobus v Hriňovej Zobraziť galériu (11)
Prevrátený autobus v Hriňovej (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Počet zranených detí pri havárii autobusu v Hriňovej v Detvianskom okrese sa zvýšil na sedem. Deti boli vo veku od 11 do 15 rokov, previezli ich rýchlou zdravotníckou pomocou na ošetrenie. Zranenia označila polícia za ľahké.

Autobus sa krátko pred deviatou hodinou na rovnom úseku cesty zrazil s dvoma osobnými autami BMW a Volkswagen. Ako uviedla polícia vo svojej správe, vodič (53) autobusu „v dôsledku nevenovania pozornosti vedeniu vozidla v plnej miere, ako aj v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe súvisle zasneženej ujazdenej vozovky sa po spozorovaní pred ním idúceho vozidla, ktoré zastávalo v križovatke v dôsledku dávania prednosti pri odbočovaní doľava oproti idúcemu vozidlu dostal po pribrzdení autobus do šmyku, čím sa stal autobus neovládateľný“.

Osobné auto po náraze autobusu odhodilo do protismeru, kde v tom čase prichádzalo ďalšie vozidlo. Autobus zostal po zrážke prevrátený vpravo mimo cestu. Všetkých vodičov podrobili dychovej skúške, alkohol u nich zistený nebol. Škody na vozidlách odhadli na osem tisíc eur. Príčina havárie je v štádiu vyšetrovania, informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu