Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Mečiar bráni Jasovského: Na póle nemal škodlivý styk

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Za útokmi na šéfa NKÚ Jána Jasovského môžu byť podľa predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara blížiace sa parlamentné voľby.

Najlepšia povolebná koalícia je ĽS-HZDS so Smerom-SD, SDKÚ-DS robí chybu na chybu, Most-Híd oslovuje najmä slovenských voličov, SaS je nečitateľná a KDH nespoľahlivé. S týmito vyhláseniami vystúpil na dnešnej tlačovej besede.

Mečiar bránil Jasovského a ako uviedol, tak ako sa zúčastnil na konskom póle vo Vysokých Tatrách, tak sa často a rád zúčastňuje aj na iných podujatiach, kde sú zvieratá. Celý pobyt si podľa Mečiara sám zaplatil ako súkromná osoba a ukázal všetky bločky. „Nebolo preukázané, že by mal škodlivý styk,“ vyhlásil Mečiar. Ak Jasovského kritizujú za účasť na póle, rovnako by sa podľa Mečiara muselo pozerať aj na účastníkov presu v opere SND, alebo účasť prezidenta Ivana Gašparoviča vo VIP na hokejových zápasoch. „Blížia sa voľby, Jasovský dôsledne vyšetruje kauzy, ktoré sa týkajú strán, neustupuje,“ zdôraznil Mečiar. Zároveň upozornil, že nástenkový tender NKÚ prešetroval dôslednejšie ako Úrad pre verejné obstarávanie.

Mečiara sa dnes vyjadril aj k prípadnej koalícii. Najvýhodnejšia povolebná koalícia je koalícia jeho strany so Smerom-SD, o všetkom však podľa neho rozhodnú voľby 12. júna a nálady v deň volieb. „Smer-SD potrebuje silného partnera,“ vyhlásil.

SDKÚ-DS je podľa neho v súčasnosti v kritickom stave a stále sa oslabuje. „Robí chybu na chybu. Stratí pozíciu lídra pravice,“ vyhlásil. KDH zas podľa neho doteraz rozvrátilo každú vládu. „Nie je to spoľahlivý partner,“ zdôraznil predseda ĽS-HZDS.

SMK si podľa Mečiara udržala maďarského voliča. Most-Híd, aj keď sa bude prezentovať ako maďarská strana, oslovuje najmä slovenských voličov a navyše sa spojila so „zajacovcami, ktorí mohutne kričia“. Sloboda a Solidarita je podľa neho nečitateľná a má množstvo demagogických hesiel. Ostatní jej dávajú význam, ktorý nemá, ale Mečiar nevylučuje, že táto strana sa dostane do parlamentu.

Mečiar podľa svojich slov na agentúrne prieskumy kašle. Podľa neho jeho strana v regionálnych voľbách vyhrala všade, kde bol on sám osobne. „Keď mám seba, na čo sú mi agentúry,“ vyhlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu