Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Kežmarčan žije v bunkri za mestom

Peter Melichar Zobraziť galériu (6)
Peter Melichar

KEŽMAROK - Už takmer šesť rokov žije v bunkri bez elektriny a vody! Peter Melichar (52) býva v lese pri Kežmarku, neďaleko lyžiarskeho strediska. "Momentálne sme tu dvaja. Boli sme štyria, ale jedna žena sa vybrala na cesty, ďalší kamarát odišiel do Žakoviec, lebo ochorel," povedal vyučený kuchár-čašník.

Primitívne obydlie budoval niekoľko rokov spolu s kamarátom, ktorý je tiež bez strechy nad hlavou. "Boli tu jamy, my sme prirobili schody, osadili strechu. Máme dokonca aj umývadlo. Po vodu chodíme do studne asi kilometer. Tam, kde spíme, je teplo. Všetko je izolované a na prikrytie máme aj paplóny," vysvetlil Kežmarčan. Priznal však, že posledná dlhá zima mu dala riadne zabrať. Veď v zemľanke boli 20-stupňové mrazy!

V lese majú bezdomovci vraj pokoj. Občas ich prídu pozrieť mestskí policajti alebo ľudia z úradu. "Máme svoj režim. Živíme sa tým, že zbierame meď, hliník. Po kontajneroch chodíme v noci. Jedlo nám dajú dobrí ľudia v meste. Väčšinou si varíme vrecúškové polievky. Mäso som nejedol dobrých pár mesiacov," posťažoval sa P. Melichar, ktorého veľkým snom je bývanie v maringotke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu