Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zrútený stan na Pohode: Obvinenia až o niekoľko mesiacov

Zrútený stan na Pohode.
Zrútený stan na Pohode. (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Trenčianski policajti v prípade tragického pádu stanu na festivale Pohoda nevzniesli žiadne obvinenie. Polícia zároveň odmieta vo vyšetrovaní politické pozadie.

Na dnešnom brífingu to vyhlásil zástupca okresného policajného riaditeľa v Trenčíne Ján Mičic, ktorý reagoval na medializované informácie, že policajti chystajú obvinenie na organizátora festivalu Michala Kaščáka. Mičic povedal, že najskôr musia naštudovať znalecký posudok z Ústavu súdneho inžinierstva v Žiline, ktorý by mali dostať do rúk tento týždeň, a až potom budú robiť ďalšie kroky. Vznesenie obvinenia môžu preto podľa jeho slov vzniesť možno až o niekoľko mesiacov. Mičic ďalej uviedol, že v prípade je predčasne hovoriť, či trestná zodpovednosť vedie k organizátorom festivalu, alebo nemeckým majiteľom spadnutého stanu. Znalecký posudok totiž podľa organizátorov festivalu dokazuje, že stan bol zle postavený, a preto spadol. Polícia podľa Mičica zatiaľ nedostala ani vyjadrenie z nemeckej strany

Trinásty ročník festivalu Bažant Pohoda na trenčianskom letisku predčasne ukončili po tom, čo sa 18. júla popoludní areálom prehnala búrka sprevádzaná silným vetrom. Otvorený stan to nevydržal a zrútil sa počas koncertu na stovky ľudí. Neprežil to muž (29) z Piešťan, hospitalizovali 40 ľudí, ďalších 56 ošetrili ambulantne. Po troch mesiacoch zraneniam podľahla Nikolka (19) z Omšenia pri Trenčíne. Na festivale bolo približne 35 tisíc ľudí. Pohoda sa bude konať aj na tento rok, opäť na trenčianskom letisku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu