Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Majitelia si prišli po zvyšky stanu z Pohody

Padnutý stan na Pohode
Padnutý stan na Pohode

TRENČÍN - Na trenčianskom letisku sa v týchto dňoch ukázali zástupcovia nemeckej spoločnosti vlastniacej spadnutý stan, ktorý sa v lete zrútil na divákov počas festivalu Pohoda.

Prišli si zobrať zvyšky stanu, ktoré nie sú súčasťou vyšetrovania. Hovorca Pohody Mário Gešvantner uviedol, že sa o návšteve dozvedeli vďaka pracovníkom letiska. Nemecká spoločnosť ich nekontaktovala.

“Firma s nami už dlho nekomunikuje. Kontaktovali nás z letiska, že sú tu. Podľa našich informácií si mali zobrať tie časti, ktoré neboli použité počas výstavby stanu, ďalej podlahy a náhradné diely,” povedal Gešvantner. Trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová informovala, že časti stanu potrebné na skúmanie ihneď zaistili a momentálne sa nachádzajú v sklade ministerstva vnútra v Slovenskej Ľupči.

"Tie časti, ktoré nie sú dôležité, ostali na letisku.” Hlaváčová tiež povedala, že vyšetrovanie naďalej pokračuje. “V súčasnosti čakáme na vypracovanie znaleckých posudkov, v prípade nebol zatiaľ nik obvinený,” dodala.

Trinásty ročník festivalu Bažant Pohoda na trenčianskom letisku predčasne ukončili po tom, čo sa 18. júla popoludní areálom prehnala búrka sprevádzaná silným vetrom. Otvorený stan to nevydržal a zrútil sa počas koncertu na stovky ľudí. Neprežil to 29-ročný muž z Piešťan, hospitalizovali 40 ľudí, ďalších 56 ošetrili ambulantne. Po troch mesiacoch zraneniam podľahla devätnásťročná Nikolka z Omšenia pri Trenčíne.

Na festivale bolo približne 35-tisíc ľudí. Pohoda sa bude konať aj na tento rok, opäť na trenčianskom letisku. Organizátori sa však rozhodli, že v roku 2010 bude kapacita areálu ohraničená počtom 30-tisíc ľudí. Tento ročník organizátori zaznamenali rekordný predpredaj, do 19. januára sa predalo už 7 500 permanentiek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu