Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Dudinciach lúpil bezdomovec, 17-násobný recidivista!

K roztržke došlo v dome služieb v Dudinciach. Zobraziť galériu (4)
K roztržke došlo v dome služieb v Dudinciach.

BRATISLAVA/DUDINCE - Nechcel mu kúpiť pivo, tak ho napadol nožom a okradol. K roztržke došlo v dome služieb v Dudinciach.

V minulosti 17-krát súdne trestaný Ján (53) zo Súdoviec v okrese Krupina, ktorý v súčasnosti žije ako bezdomovec, skončil v rukách polície. Vyšetrovateľ ho už obvinil z lúpeže.

Na Okružnej ulici v Dudinciach lúpežne prepadol muža (35) z Hokoviec. Incident sa odohral krátko po tom, ako bezdomovcovi odmietol kúpiť pivo. „V chodbe na prízemí budovy domu služieb s nožom v ruke prišiel k poškodenému a pýtal od neho igelitovú tašku. Poškodený ho chytil obidvoma rukami za ruku, v ktorej držal nôž a vytočil mu ju smerom k stene, následne sa mu podarilo z miesta odísť,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Lupič bez domova zobral igelitovú tašku, ktorá bola odložená pri stoličke a z chodby odišiel do pohostinstva v tej istej budove. „Poškodeného nezranil, krádežou igelitovej tašky, v ktorej sa nachádzali lieky, pár ponožiek a jedno balenie otravy na potkany mu spôsobil škodu viac ako šesť eur,“ doplnila hovorkyňa.

Obvinený bol už v minulosti (v priebehu 35 rokov) 17-krát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť. Vyšetrovateľ ho umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho väzbu. Za túto lúpež mu hrozí väzenie až na 12 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu