Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lupič s nožom v ruke útočil v lekárni v Brezne

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/BREZNO - Šokujúci ranný zážitok má za sebou majiteľka lekárne na Kuzmányho ulici v Brezne. V pondelok 11. januára krátko po ôsmej hodine vošiel do lekárne muž maskovaný kapucňou.

Ako uviedla polícia, muž s nožom v ruke začal trhať dverami pred predajným pultom, kde v tom čase bola majiteľka. Mužovi sa poradilo vytrhnúť dvere a rozbehol sa smerom k majiteľke, ktorá utekala s krikom o pomoc. Stihla otvoriť okno a scénu našťastie uvidela z ulice okoloidúca žena. Páchateľ sa zrejme zľakol a z lekárne ušiel.

Páchateľ nespôsobil majiteľke žiadnu škodu ani zranenie, vyšetrovateľ však už začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže.

Polícia vypátrala podozrivého, ktorý mal z miesta činu odísť na Škode 120. Je ním muž (36) z Brezna, ktorého vyšetrovateľ už obvinil zo zločinu lúpeže. V minulosti sa ešte nedopostil úmyselného trestného činu. Podľa polície bol bez práce a k činu ho mala doviesť zlá finančná situácia a neschopnosť postarať sa o svoju rodinu.

Páchateľ sa ku všetkému sa priznal a hoci svoj skutok oľutoval, hrozí mu až 12 rokov väzenia. Informovala o tom banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu