Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nové bratislavské značky budú mať písmená BL

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavčania si budú zvykať na nové evidenčné čísla na autách. Namiesto písmen BA budú vodiči áut prihlásených v Bratislave dostávať tabuľky začínajúce na BL. Potvrdil to dnes hovorca policajného prezidenta Martin Korch.

Dôvodom na zmenu je podľa Korcha to, že v krátkom čase sa už vyčerpajú všetky možné kombinácie troch čísel a dvoch písmen, ktoré na značkách dopĺňajú základ BA. "V júni alebo júli sa minú posledné tabuľky s označením BA 999 ZZ," povedal. Písmená BL vybrali ľudia prostredníctvom ankety internetového portálu tvnoviny.sk. Mohli si vyberať z dvojíc písmen uvedených vo vyhláške ministerstva vnútra, okrem BL boli "v ponuke" aj BD, BE, BI a BT.

Do ankety sa zapojilo viac ako 27 600 ľudí a takmer 24 500 hlasovalo za BL. Písmená sa tak budú zhodovať so začiatkom obľúbeného slangového pomenovania Bratislavy - "Blava". Kombinácie čísel a písmen sa podľa Korcha časom môžu vyčerpať aj inde. Vyhláška preto umožňuje, aby sa napríklad v okrese Banská Bystrica časom nepoužívali tabuľky začínajúce s písmenami BB, ale BC alebo BK.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu