Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Most pravdepodobne pomenujú po Jánovi Pavlovi II.

Piaty bratislavský most bude možno niesť meno Jána Pavla II.
Piaty bratislavský most bude možno niesť meno Jána Pavla II.

BRATISLAVA - Piaty bratislavský most cez Dunaj pravdepodobne pomenujú po zosnulom pápežovi Jánovi Pavlovi II. Mestskému zastupiteľstvu to odporučila schváliť Mestská rada na dnešnom zasadnutí.

Ako agentúru SITA informoval hovorca bratislavského primátora Milan Vajda, za návrh Most Jána Pavla II. hlasovalo 20 členov Mestskej rady, nikto nebol proti, dvaja sa hlasovania zdržali.

Podľa Vajdu v posledných dvoch týždňov dostala komisia pre prípravu materiálu o pomenovaní piateho mosta množstvo návrhov a podnetov od občanov, aby samospráva hlavného mesta prejavila voči zosnulému pápežovi úctu a pomenovala po ňom práve dokončovaný most.

"Mestská rada tento názov odporúča mestskému zastupiteľstvu aj preto, že Bratislava je len jedným z mála svetových miest, ktoré táto mimoriadna osobnosť navštívila počas svojho pontifikátu až trikrát," dodal.

O tom, či na rokovanie mestského zastupiteľstva, ktoré bude 28. apríla, bude predložený iba jeden návrh alebo viac alternatív sa rozhodne tesne pred uzávierkou materiálov a ich distribúciou poslancom, teda približne o týždeň.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu