Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Most pri Beckove praská

Pruh z Bratislavy do Trenčína budú musieť zrejme celý odstaviť.
Pruh z Bratislavy do Trenčína budú musieť zrejme celý odstaviť.

BECKOV - Most na diaľnici D1 pri Beckove, ktorý pred 7 rokmi s veľkou slávou otvárali topmodelka Claudia Schifferová a vtedajší predseda vlády Vladimír Mečiar, je v hroznom stave. Asfalt popraskal a sú v ňom obrovské diery. Zrejme tu vyhlásia havarijný stav. Polícia už rýchlosť znížila na šesťdesiatku a pravý pruh uzavrela.

Podľa hovorcu Národnej diaľničnej spoločnosti Marcela Jánošíka môžu havarijný stav na moste vyhlásiť až po uzavretí celého jazdného pruhu. Potom dopravu presmerujú do pruhu v protismere.

"Predpokladáme, že sa tak stane v krátkom čase," povedal M. Jánošík. Diery na asi 300 metrov dlhom moste zatiaľ cestári doslova látajú. Za ich vznik môže konštrukčná chyba. Tá sa objavila po záruke. Asi 10-miliónovú opravu bude financovať diaľničná spoločnosť z vlastných peňazí. Most by mal byť v poriadku už v lete.

Diaľničný most staval Doprastav. Riaditeľ zvolenského závodu Ján Šoltýs tvrdí, že o chybe nevie. Doprastav by podľa neho most opravil, ak ich o to požiadajú, ale zaplatiť by to musel štát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu