Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Jegorov dostal za kradnuté autá opät štyri roky

Volodymyr Jegorov
Volodymyr Jegorov

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava II opäť vymeral údajnému bossovi ukrajinsko-slovenskej mafie Volodymyrovi Jegorovovi štyri roky väzenia za vývoz luxusných kradnutých áut.

Rovnaký trest Najvyšší súd vlani zrušil a prípad pre procesné pochybenia súdu vrátil. Jegorov vinu odmietol, voči rozsudku sa odvolal. Okresný súd prípad otvoril vlani v novembri, keďže mu Najvyšší súd nariadil opäť vypočuť svedkov, údajných šoférov vyvážaných áut.

"Súd musel vychádzať z rozhodnutia Najvyššieho súdu, ktorý nemal žiadne výhrady k uznaniu viny a trestu, avšak mal výhrady k procesnému realizovaniu výpovedí," povedal dnes predseda senátu. Svedkov totiž podľa Najvyššieho súdu nepoučili o práve odoprieť vypovedať, keďže v prípade tiež boli obžalovaní.

Polícia z vývozu kradnutých áut najprv obvinila vodičov, ktorých zadržali v roku 1999 s luxusnými autami v Maďarsku. Jegorov sa dostal pred súd až neskôr, keď ho označili za organizátora. Jeden zo šoférov, ktorý je už vo väzení za iné trestné činy, v novembri odmietol vypovedať.

Druhý zase zopakoval, že vývoz áut pre Jegorova organizoval, lebo mu bol zaviazaný za istú pomoc z minulosti. Jegorov však jeho výpoveď spochybňoval. Tvrdil, že svedok chcel získať výhody, lebo bol sám stíhaný. Bývalý ukrajinský boxer je vo väzbe pre rôzne obvinenia od júna 2002.

Práve pre obvinenie v procese s kradnutými autami sa Jegorov nedostal na slobodu po tom, čo mu vypršala maximálna lehota pre väzbu v prípade obžaloby zo štyroch vrážd svojich bývalých podriadených.

Za to dostal on i jeho komplici vo februári minulého roka doživotie, verdikt však nie je právoplatný. Lehota súdnej väzby mu uplynie v októbri.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu