Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Jegorov sa môže dostať na slobodu!

Volodymyr Jegorov
Volodymyr Jegorov (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Najvyšší súd dnes oslobodil údajného šéfa ukrajinsko-slovenskej mafie Volodymyra Jegorova, ktorý si už odpykával štvorročný trest za vývoz luxusných kradnutých áut. Prípad vrátil na začiatok, preto ho bude musieť bratislavský okresný súd Bratislava opäť prejednať. Jegorov sa tak môže dostať na slobodu.

"Dôkazy, na základe ktorých bolo rozhodnuté o vine, vykonal okresný súd nezákonným spôsobom," informoval Peter Préti z kancelárie Najvyššieho súdu. Podľa neho dnes súd zrušil oba vlaňajšie verdikty okresného súdu i Krajského súdu v Bratislave, ktorý Jegorova do väzenia poslal v septembri a trest mu zvýšil o rok.

Ukrajinec podľa zrušených rozsudkov riadil v lete v roku 1999 vývoz štyroch kradnutých luxusných áut do Maďarska, v Budapešti ich však zadržala tamojšia polícia. Jegorova i jeho gang, ktorý sa údajne zaoberal najmä lízingovými podvodmi, krádežami áut či výpalníctvom, však okrem toho koncom februára potrestal Krajský súd doživotnými trestami. Podľa súdu muži zavraždili päť členov svojho gangu. Pre ich odvolanie však v prípade bude mať záverečné slovo Najvyšší súd.

Práve pre obvinenie v procese s kradnutými autami sa Jegorov nedostal na slobodu po tom, čo mu vypršala maximálna väzba v prípade obžaloby z vrážd. Tie sa totiž podľa súdu stali ešte v roku 1998, polícia Jegorova zatkla v roku 2002.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu