Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Opozícia chce odvolať Kaliňáka: Nech radšej podniká

Ján Figeľ a Mikuláš Dzurinda
Ján Figeľ a Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Opozícia navrhne v parlamente odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Dôvodom je hlavne pochybenie polície pri cvičení s výbušninou, ktorú na letisku zabudla v batožine cestujúceho.

Novinárom to dnes povedal predseda KDH Ján Figeľ. Opozičné strany tento týždeň ohlásili tiež podanie návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi dopravy Ľubomírovi Vážnemu, ktorému vyčítajú chyby pri zavádzaní elektronického výberu mýta. Šance opozície na odvolanie ministrov sú minimálne.

Vládne strany, ktoré majú v Národnej rade väčšinu, už skôr Kaliňáka aj Vážneho podržali. "Každý by mal robiť to, čo vie lepšie. Robertovi Kaliňákovi evidentne ide lepšie podnikanie než ministrovanie," povedal Figeľ po schôdzke s lídrami SDKÚ-DS a SMK.

Aféra so zabudnutou trhavinou vypukla potom, čo polícia po cvičení na popradskom letisku nechala výbušninu v batožine pasažiera, ktorý s ňou odletel do Írska. Cestujúceho po informáciách slovenskej polície zadržali írski policajti a tamojší politici žiadali Slovensko o vysvetlenie.

Ostrej kritike čelila slovenská polícia aj zo strany bezpečnostných expertov a tlače. Incident stál miesto riaditeľa hraničnej a cudzineckej polície Tibora Maka. Kaliňák odstúpiť z funkcie odmietol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu