Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kauza vraždy v bare Alpia 2001: Obžalovaný neprišiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Hlavné pojednávanie v prípade vraždy Vladimíra Višňovca v martinskom bare Alpia z februára 2001 sa na Krajskom súde v Košiciach ani na tretí pokus nezačalo. Súd pojednávanie odročil na 22. februára.

„Dôvodom bola neprítomnosť obžalovaného, u ktorého nebolo vykázané doručenie predvolania,“ informovala hovorkyňa súdu Marcela Gálová.

Obžalovaným z vraždy je 37-ročný Jozef T. z Banskej Bystrice. Pred deviatimi rokmi pri hádke z personálom baru vytiahol pištoľ a štyrikrát vystrelil do betónovej podlahy. Odrazená strela zasiahla jedného z návštevníkov do stehna. Prokuratúra tvrdí, že potom obžalovaný iného muža udrel pažbou pištole a nakoniec prišiel k biletárovi Višňovcovi a zblízka mu strelil do hlavy. V decembri 2004 Jozefa T. uznal krajský súd vinným z vraždy, výtržníctva a ublíženia na zdraví a odsúdil ho na 11 rokov väzenia. Najvyšší súd rozsudok zrušil. Druhým rozsudkom v máji 2007 krajský súd obžalovaného oslobodil s tým, že skutky Jozef T. spáchal, ale nie sú trestnými činmi, lebo konal v nutnej obrane. Aj tento rozsudok Najvyšší súd zrušil a nariadil doplniť dokazovanie.

Jozefa T. pôvodne súdili v Košiciach od roku 2002 v známom megaprocese so šéfom košického podsvetia Dušanom Borženským prezývaným Borža a jeho spoločníkmi. Podľa polície sa údajne podieľal na aktivitách tejto skupiny. V tejto časti obžaloby ho súd právoplatne oslobodil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu