Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Kúchar zabil a rozrezal svojho kolegu, dostal doživotie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MNÍCHOV - Doživotné väzenie dnes uložil súd v Mníchove mužovi (40), ktorý zavraždil svojho kolegu a v snahe zamaskovať svoj čin rozrezal jeho mŕtvolu a jej časti potom rozhádzal po Bavorsku a Česku. Páchateľ, povolaním kuchár, sa k činu priznal. Napísala to dnes agentúra DPA.

Páchateľ bol zadržaný vlani vo februári na hranici medzi Rakúskom a Maďarskom, ktorú chcel prejsť v aute svojej obete a na jeho doklady. Počas vyšetrovania priznal, že kolegu (35) uškrtil kvôli sporu o peniaze. Potom jeho telo rozrezal vo vani na jednotlivé časti a v snahe sťažiť identifikáciu obete rozhádzal kusy mŕtvoly po rôznych miestach. Jazdil autom zavraždeného po Bavorsku, napríklad ruky hodil v igelitovej taške do rieky Isar, kde ale boli už druhého dňa vylovené a začalo sa pátranie.

Trup zavraždeného sa našiel koncom januára 2009 vo Všerubách na Domažlicku. Česká polícia potom vo vyriešení prípadu spolupracovala s nemeckou a rakúskou. Dodnes sa však nepodarilo nájsť niektoré časti rozrezaného tela, napríklad hlavu a nohy. Odsúdený tvrdil, že hlavu hodil do rieky Inn v rakúskom Tirolsku.

Páchateľ, ktorý sa po čine odsťahoval do Viedne a tam pôsobil ako kuchár, bol identifikovaný potom, čo v Rakúsku na pumpe bral benzin a platil kartou zavraždeného. Záznam bezpečnostnej kamery ukázal, o koho ide a aké má auto. Polícia potom dala pokyn príslušného zadržať na hranici, keď chcel prejsť do Maďarska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu