Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zločinca hľadali 14 rokov, chytili ho v Bratislave

Kamil Hurtík v roku 2010 Zobraziť galériu (2)
Kamil Hurtík v roku 2010

BRATISLAVA - Štrnásť rokov hľadaného českého zločinca zadržali v pondelok na Šoltésovej ulici v Bratislave. Kamil Hurtík (37) sa na Slovensku skrýval dlhší čas.

Ešte v roku 1993 skončil v Česku vo väzbe pre ťažké ublíženie na zdraví a za falšovanie úradnej listiny. Čecha po dvoch rokoch prepustili a odvtedy sa skrýval. Pražský súd mu vymeral päťročný trest. V roku 1996 vyhlásili po mužovi pátranie a až po niekoľkých rokoch česká polícia v spolupráci s INTERPOLom získala informáciu o možnom pohybe hľadaného v zahraničí, pravdepodobne v Nemecku alebo Švajčiarsku.

V roku 2008 na neho vydali aj európsky zatykač. Pátranie bolo komplikované pre dlhý čas od jeho úteku. Navyše prerušil všetky kontakty v Česku a jeho súčasná podoba bola prakticky neznáma. Vlani získali informácie o hľadanom mužovi aj slovenskí policajti. Podľa hovorkyne Policajného prezídia Andrei Polačikovej, zatkli ho v pondelok predpoludním pred vchodom do bytovky, kde niekoľko rokov žil so svojou družkou. Skončil v policajnej cele.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu