Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nigérijčanov chytili na letisku s kokaínom!

Letisko M. R. Štefánika
Letisko M. R. Štefánika

BRATISLAVA - Polícia koncom novembra zadržala na bratislavskom letisku ďalších dvoch Nigérijčanov, ktorí do krajiny pašovali kokaín. Jeden z nich mal omamnú látku vo svojom tele. Mužom hrozí až 20-ročné väzenie. Dnes o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková.

Niekoľkých Nigérijčanov s drogami v tele zadržali colníci na letisku v lete. "V priestoroch vnútroletiskového autobusu našli (policajti) kapsulu s 50 gramami kokaínu, jeden zo zadržaných mal ostatné dve kapsule vo svojom tele, v tých bolo 100 gramov kokaínu," uviedla Polačiková.

Zo zadržanej drogy by sa dalo podľa nej vyrobiť 9700 jednorazových dávok v hodnote 75.000 eur (2,26 milióna Sk). Muži na Slovensko pricestovali zo Španielska.

"Predpokladáme, že Bratislava bola len tranzitnou krajinou a kokaín bol určený na trh do Rakúska alebo Čiech," dodala Polačiková. Policajti a colníci zadržali v júni troch mužov z Nigérie. Všetci traja sa pokúsili preniesť omamné látky v kapsulách v žalúdku. Jedného z nich už súd potrestal desaťročným väzením. Zvyšní dvaja na súdny proces čakajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu