Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Ulice Bratislavy či Košíc už po oslavách vyčistili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ulice a námestia Bratislavy, Košíc či Prešova, na ktorých tisícky ľudí slávili príchod Nového roka, vyčistili od odpadkov už v ranných hodinách. ČTK to potvrdili zástupcovia miest a spoločnosti zabezpečujúcej zber odpadu v najväčšom meste východného Slovenska.

S upratovaním sa v hlavnom meste začalo len niekoľko desiatok minút po polnoci, povedal Milan Vajda z magistrátu Bratislavy. Ako prvé sa podľa neho od odpadov vyčistilo nábrežie v okolí Námestia Ľudovíta Štúra a Rázusovho nábrežia, aby mohli začať premávať električky. Zvyšok centra mesta bol vraj uprataný do 7:00. "Hrubé nečistoty ako porozbíjané fľaše, sklo, papiere, prskavky boli upratané pred začiatkom ranných novoročných omší," povedal Vajda. Na odstránenie nečistôt zachytených v dlažbe však budú potrebné aj ďalšie dni, dodal.

V Košiciach sa upratovanie Hlavnej ulice po silvestrovských oslavách začalo asi hodinu po polnoci, keď skončil hlavný zábavný program. "Na centrum bolo na nočné upratovanie nasadených desať našich pracovníkov a dve vozidlá na odvoz odpadu," uviedol Roland Bánhegyi, hovorca spoločnosti Kosit, ktorá zabezpečuje zber odpadu v Košiciach. Upratovanie sa podľa neho skončilo o 6:00. Upratovačom pomohlo, že pred oslavami rozmiestnili na ulici osem väčších zberných nádob, pričom návštevníci osláv ich mohli využívať.

Posilnené čaty upratovačov nastúpili hneď po skončení oficiálnych silvestrovských osláv aj v Prešove. Upratovanie sa začalo o 2:00 a trvalo do skorých ranných hodín. Sústredené bolo najmä na Hlavnú ulicu, kde sa oslavy konali, zhrnula hovorkyňa mesta Iveta Adamová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu