Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hmla v Bratislave ustúpila, ohňostroje tešili 40 tisíc ľudí

Ohňostroj v Bratislave
Ohňostroj v Bratislave

BRATISLAVA - Približne 30.000 až 40 tisíc ľudí pritiahli do centra hlavného mesta silvestrovské oslavy. Povedal to Milan Vajda z bratislavského magistrátu. V meste na Dunaji napokon ustúpila aj celodenná hmla a davy ľudí si tak mohli vychutnať ohňostroj nad riekou a ďalší nad hradom.

Hmla v Bratislave ustúpila a ohňostroje potešili do 40 tisíc ľudí

"Hmla sa rozostúpila. To je dosť pozitívne, lebo inak by sme nič nevideli," zhrnul jeden z oslavujúcich Michal. Oba ohňostroje potešili tiež Bratislavčana Petra. "Vidieť ohňostroj bol pre mňa zážitok," tvrdil.

Pre nepriaznivé počasie hrozilo, že ohňostroj bude odložený až na ďalší večer. O jeho odpálení podľa Vajdu mesto rozhodlo definitívne len dve hodiny pred polnocou. Počet oslavujúcich bol približne rovnaký ako vlani, kedy okrem Nového roka Slováci oslavovali aj zavedenie eura, dodal.

Zábavychtivých ľudí potešili napríklad Cigánski diabli či skupina Lojzo. Mladšie ročníky si nenechali ujsť zasa vystúpenie Hexu, Pary či Polemicu.

Príchod nového roku vo viacerých mestách poznačili negatívne dopady hospodárskej krízy, čo sa odzrkadlilo na skromnejších oslavách. Náklady na silvestrovské "šantenie" bratislavský magistrát odhadol na približne 120.000 eur, čo je zhruba o štvrtinu menej, než predchádzajúce oslavy. Napriek tomu bol podľa Vajdu program porovnateľný s vlaňajškom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu