Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Bugár: Rok 2009 bol rokom obrovských zmien

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Rok 2009 bol pre predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára rokom rôznych a obrovských zmien.

„Nemal som v úmysle odísť z SMK. Chcel som a vždy som to hovoril, že ak existuje problém, treba ho riešiť. Ak sa nerieši, treba ho skritizovať a na základe kritiky treba urobiť zmeny. Nakoniec sme museli aj na základe udalostí v SMK odísť,“ uviedol Bugár v rozhovore. Podľa neho v SMK došlo k zmene štýlu politiky. Začalo sa upúšťať od pôvodných ideí a zámerov, ktoré hovorili o tom, že len v spolupráci so zástupcami slovenskej väčšiny je možné riešiť aj menšinové problémy.

„Naše upozornenia nemali nejakú odozvu a dokonca sme boli vytláčaní zo strany, tak sme stranu opustili. To bola pre mňa veľká zmena, pretože dvadsať rokov som robil politiku, ktorá bola charakteristická aj pre SMK. Keď som videl, že sa to vytráca z SMK, tak som odišiel aj ja,“ dodal.

Druhou obrovskou zmenou bola pre Bugára zmena pôvodného rozhodnutia odísť z politiky. „Videli sme, že SMK padá, že SMK začala strácať podporu ľudí, čo hovorilo, že nevníma sa pozitívne nový štýl vedenia, minimálne Pála Csákyho a Miklósa Duraya,“ uviedol Bugár. „Keď som videl, že voliči odchádzajú, keď sme vystúpili zo strany, musel som sa rozhodnúť a bolo to veľmi ťažké a závažné rozhodnutie, že ten pôvodný zámer odísť z politiky zmením. Zmenil som to tak, že sme si založili novú stranu, stranu spolupráce, Most-Híd, ktorá by mala spájať normálnych, triezvo uvažujúcich ľudí, ktorí nechcú napätie, či už na Slovensku alebo medzi susednými krajinami,“ konštatoval.

Treťou zmenou pre Bugára bolo založenie novej strany. „Predseda strany musí najviac robiť a rozmýšľať. Tak sa mi znovu zmenil život k aktívnejšiemu, oveľa hektickejšiemu. Nemám dosť času na rodinu, ani na nič. Budujeme na zelenej lúke novú stranu, bez finančnej podpory, s novými ľuďmi a myslím, že za tých šesť mesiacov sme urobili dosť,“ zdôraznil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu