Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Syndikát sa zobudil, kritizoval Ficove útoky na médiá

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský syndikát novinárov kritizoval premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý minulý týždeň opakovane slovne zaútočil na žurnalistov a tlač obvinil zo sprisahania proti vláde, ale aj terorizovania jeho rodiny. Syndikát vo svojom vyhlásení, ktoré dnes poskytol, Fica vyzval na dialóg o mediálnych otázkach.

Premiér má problémy s médiami dlhodobo, žiada od nich opravy i odškodné na súdoch.

"Vo svojich posledných verejných vystúpeniach označil (Fico) novinárov výrazmi nehodnými politika. Rovnako hrubo označil aj ich zamestnávateľov. Slovenský syndikát novinárov ako reprezentatívna organizácia žurnalistov na Slovensku sa rezolútne ohradzuje voči takémuto postoju a výrokom premiéra a opätovne ho vyzýva na konštruktívny dialóg," uviedol syndikát vo vyhlásení.

Premiéra v poslednom období pobúrili napríklad články o jeho príbuzných i údajná žiadosť jedného z denníkov o dedičský spis po jeho predkoch. Praktiky tlače prirovnal k mafii. Podľa neho sa totiž zástupcovia médií stretli, aby prerokovali spoločný postup v boji proti vláde. Zástupcovia slovenských vydavateľských domov a šéfredaktori niektorých denníkov premiérove tvrdenia odmietli.

Spoločné vyhlásenie pod názvom "Premiér Fico klame" denníky nedávno zverejnili na svojich prvých stránkach. V minulosti Fico počastoval niektorých žurnalistov výrazmi ako hyeny, idioti alebo chrapúni. S tlačenými periodikami, ktoré podľa premiéra klamú a podvádzajú každý deň, sa tiež súdi. Vo viacerých sporoch uspel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu