Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Médiá: Ficove obvinenia nás urážajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Zástupcovia slovenských vydavateľských domov a šéfredaktori niektorých denníkov odmietli nedávne ostré vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý opäť zaútočil na novinárov a obvinil ich zo spiknutia proti vláde a jeho strane.

Spoločné vyhlásenie pod názvom "Premiér Fico klame" dnes denníky zverejnili na svojich prvých stránkach. Podľa predsedu vlády sa zástupcovia médií stretli, aby prerokovali spoločný postup v boji proti jeho kabinetu aj Smeru-SD. Praktiky tlače tiež prirovnal k mafii. "My členovia predstavenstva Združenia vydavateľov periodickej tlače Slovenska, vedúci predstavitelia najväčších slovenských vydavateľských domov, šéfredaktori najvýznamnejších slovenských denníkov jednoznačne vyhlasujeme, že žiadne také stretnutie sa nekonalo a označovanie za mafiánov považujeme za urážku," píše sa vyhlásení.

Okrem predsedu združenia sa pod neho podpísali šéfovia vydavateľstva Petit Press, Perex, Ringier, Ecopress a Spoločnosti 7 Plus ako aj šéfredaktori denníkov Sme, Nový čas, Pravda, Hospodárske noviny, Plus 1 deň a Korzár. Premiéra, ktorý má problematické vzťahy s tlačou od nástupu do funkcie v roku 2006, pobúrili najnovšie články o jeho príbuzných i údajná žiadosť jedného z denníkov o dedičský spis po jeho predkoch. Vyhlásil, že to, čo robia niektorí novinári, by neurobili ani "najväčšie prasce".

V minulosti označil niektorých zástupcov médií za hyeny, slizkých hadov či chrapúňov a idiotov. "Médiá a žurnalisti nerobia nič iné, než je bežné v demokracii. Predseda vlády má prirodzene právo použiť všetky legálne spôsoby na svoju obranu, ak sa nazdáva, že tieto aktivity sú za hranicami zákona. Nemá však právo prekračovať medze slušnosti a podnecovať v spoločnosti atmosféru agresivity voči médiám a novinárom," uviedli vydavatelia a šéfredaktori. Premiérovi tiež odkázali, že sú ochotní sa s ním stretnúť a diskutovať o vzťahoch medzi médiami a politikmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu