Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hromadné hávarie na D2, premávka je už obnovená

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Časť diaľnice D2 z Bratislavy do Brna, ktorú dnes napoludnie zablokovala hromadná dopravná nehoda, sprejazdnili. Informoval bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár.

Dopravu na tejto frekventovanej diaľnici dnes skomplikovali aj ďalšie dve hromadné havárie, dočasne neprejazdný bol i jeden dopravný pruh pri tuneli Sitina. Pri nehodách sa ľahko zranili traja ľudia, škodu na autách policajti odhadli na niekoľko desiatok tisíc eur. "Diaľnica je po dočasnej odstávke opäť prejazdná," povedal Peczár.

Pre hromadnú haváriu, ktorá sa stala okolo poludnia na 42. kilometri v smere z Bratislavy do Brna, museli policajti odkloniť dopravu z diaľnice. Zrážka troch osobných áut a jednej dodávky si vyžiadala ľahšie zranenia dvoch šoférov, škodu na automobiloch polícia vyčíslila na 20.000 eur (602.520 Sk). "Pravdepodobnou príčinou nehody bolo, že vodič (29) osobného motorového vozidla, idúci z Malaciek do Bratislavy, znížil náhle rýchlosť a chcel sa otočiť v mieste prejazdu pre vozidlá údržby diaľnice," poznamenal Peczár. Do otáčajúceho sa auta narazil vodič idúci za ním; následne sa zrazili ďalšie dve vozidlá. Ďalšia kolízia štyroch automobilov zas ráno skomplikovala dopravu na diaľnici D2 pri Devínskej Novej Vsi. Pri havárii sa podľa Peczára ľahko zranila jedna z vodičiek, škodu na autách policajti odhadli na 14.000 eur (421.764 Sk).

Nehodu zrejme zapríčinil šofér (23) osobného vozidla, ktorý narazil do auta idúceho pred ním, a spustil tak reťazovú haváriu. Na rovnakom diaľničnom úseku v približne rovnakom čase sa podľa Peczára stala aj ďalšia havária, pri ktorej sa zrazili tri osobné vozidlá. Aj v tomto prípade šofér (25) vraj nedodržal bezpečnú vzdialenosť. Účastníci nehody vyviazli bez zranení, škoda na autách je približne 6000 eur (180.756 Sk).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu