Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Hromadná havária 10 áut blokovala na diaľnicu na Brno

(Zdroj: ČTK)

JIHLAVA – Havária piatich nákladných a piatich osobných áut na Vysočine na tri hodiny zablokovala diaľnicu D1 v smere na Brno. Spôsobila až desaťkilometrovú kolónu. Nehoda sa stala vo štvrtok okolo 18:30 na 129. Kilometri diaľnice pri obci Řehořov. Premávku obnovili pred polnocou, informovalo o tom české Riaditeľstvo ciest a diaľnic.

Pri havárii utrpela jedna žena ľahké zranenia, ktoré ošetrili na uviedla riaditeľka krajských záchranárov Vladislava Filová. "Príčiny nehody a rozsah vzniknutej škody sa vyšetrujú," uviedol hovorca juhomoravskej polície Pavel Šváb. Jeden z kamiónov s návesom ležal cez dva jazdné pruhy, ďalšie nákladné autá doňho vrazili, osobné autá skončili v priekope, popísal haváriu jeden zo svedkov. Jednou z príčin havárie podľa neho mohla byť neprimeraná rýchlosť automobilov pri prudkej snehovej prehánke.

Nehoda sa stala v predvečer ročného výročia najväčšej hromadnej nehody v histórii Česka. Vlani sa na úseku medzi 100,5. a 127. kilometrom diaľnice D1 v priebehu krátkej chvíle stalo celkom 93 nehôd, pri ktorých sa poškodilo 231 vozidiel - dva autobusy, 98 kamiónov a 131 osobných automobilov. Nehoda sa obišla bez obetí na životoch; zranených bolo 30 ľudí, z toho traja ťažko. Celkovú hmotnú škodu vyčíslili na 27,8 miliónov českých korún. V kolónach vtedy uviazli tisíce ľudí a diaľnicu uzatvorili na 17 hodín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu