Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prešovčana pri voľbách nevykázali z obce

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PREŠOV - Mladík sa sťažoval, že ho policajti v sobotu vykázali z obce Chminianske Jakubovany (okr. Prešov). Polícia to ale odmieta. Radovan Gondžúr (23) údajne dohliadal, či nedochádza ku kupovaniu rómskych hlasov.

Gondžúra legitimovali pred volebnou miestnosťou, kde stál so svojím autom. Policajná hliadka mu nedala žiadnu pokutu, ale údajne trvala na tom, aby odišiel z obce. Ako dôvod vraj uviedli, že je podozrenie, že môže ovplyvňovať voličov.

„Povedali mi, že som neurobil žiadny priestupok. No od rána si všimli, že pozorujem priebeh volieb a nie je žiaduce, aby som tu zotrval,“ povedal.

Podľa Daniela Džobaníka z policajného riaditeľstva, na Prešovčana, ktorý oslovoval Rómov pri východe z volebnej miestnosti, upozornil starosta obce.

„Starosta povedal, že by bolo dobré zistiť, či mladík neovplyvňuje voličov. Príslušníci polície skontrolovali jeho doklady a zisťovali, či nie je v zozname osôb, po ktorých je vyhlásené pátranie. Následne mu vrátili doklady,“ dodal Džobaník.

Muž policajtom tvrdil, že je vysokoškolák a píše diplomovú prácu na tému volieb. K tomu potrebuje výsledky svojho výskumu aj z obce. Preto oslovoval ľudí, ktorí vychádzali z volebnej miestnosti. Podľa Džobaníka polícia mu neprikázala, aby opustil Chminianske Jakubovany.

Krajská volebná komisia v Prešove poslala do obce svojich dvoch členov, aby situáciu prešetrili. Mladíka tam ale už nenašli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu