Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Z nemeckej väznice utiekli nebezpeční zločinci

ilustračné foto
ilustračné foto

AACHEN - Dvaja nebezpeční zločinci utiekli vo štvrtok večer z väzenia v Aachene na západe Nemecka. Obaja muži, ktorí si odpykávali tresty za rôzne závažné zločiny, vrátane vraždy, môžu byť ozbrojení. Polícia ich označila za "brutálnych a bezohľadných". Informovala o tom agentúra DPA. Podľa nej nemeckí kriminalisti požiadali o pomoc i políciu v susedných štátoch.

Michael Heckhoff (50) a Peter Paul Michalski (46) premohli dozorcov a dostali sa von z väznice. Pred ňou nasadli do taxíka a chceli, aby ich vodič odviezol do mesta Kerpen asi 40 km od Aachenu. Tam ho prinútili presadnúť s nimi do iného taxíka a odísť do Kolína nad Rýnom. Z námestia pri vlakovej stanici utiekli do centra. Oboch šokovaných taxikárov prepustili.

Polícia odštartovala rozsiahlu pátraciu akciu. Nasadila do nej vrtuľníky i zvláštnu jednotku. Postupne uzavrela centrum Kolína, začala kontroly na cestách a posnila stráž na staniciach a letiskách. "Nasadili sme do akcie obrovský aparát, ale bohužiaľ zatiaľ bez konkrétnych poznatkov o mieste pobytu uprchlíkov," uviedol hovorca aachenskej polície Karl Völkel.

Aachenská väznica patrí k najmodernejším v Európe. Svoje tresty si tu odpykáva okolo 800 odsúdených. Heckhoff v nej bol okrem iného za to, že sa v roku 1992 podieľal na držení rukojemníkov vo väznici Werl. Vtedy so spoluväzňom využil prehliadky u zubára a zajal troch väzenských pracovníkov a troch zdravotníkov. Jeho kumpán pri zásahu polície polial dve zadržané ženy horľavinou a zapálil ich, obe utrpeli ťažké popáleniny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu