Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kauza objednávateľa Kubašiakovej vraždy sa končí

Igor Šajgal
Igor Šajgal (Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA – Proces s objednávateľom vraždy v Polomke sa chýli ku koncu. Doplnia znalecký posudok o výške škody, ktorá mohla byť spôsobená rodine podnikateľa Jána Kubašiaka. Z vraždy je obžalovaný brezniansky podnikateľ Igor Šajgal (55).

Dokazovanie v procese sa skončilo už v apríli. Senát chcel ešte doplniť dokazovanie o znalecký posudok o výške škody, ktorá mohla byť spôsobená Kubašiakovcom. Posudok súvisí s druhým bodom obžaloby, podľa ktorého mal Igor Šajgal Kubašiaka a jeho manželku vydierať.

Obchodník s pohonnými hmotami Igor Šajgal si objednal vraždu bývalého spoločníka Kubašiaka. Vraždili bývalí policajti. Na procese s Róbertom Petlušom (38) a Róbertom Červeňanom (35) horehronský podnikateľ povedal, že ich nepozná a nikdy sa nestretli. Podľa obžaloby si však Šajgal vraždu u Petluša objednal, pretože sa s Kubašiakom nedohodli na majetkovom a právnom postavení v spoločných obchodných spoločnostiach.

Pri útoku na Kubašiaka v novembri 2006 boli Róbert Petluš, Róbert Červeňan a Juraj Roszík (36), v tom čase aktívny policajt v Trenčíne. Za Kubašiakovu vraždu odsúdili bývalého vyšetrovateľa Róberta Petluša na 25 rokov väzenia. Róberta Červeňana poslali súdy do väzenia na osem rokov. Roszík spolupracoval s políciou a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Podľa nej prijal trest 8,5 roka väzenia so stredným stupňom stráženia a zaplatil pokutu 1 660 eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu