Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Agenti ŠtB by mali abdikovať z funkcií v SMK

Predseda SMK Béla Bugár
Predseda SMK Béla Bugár

BRATISLAVA - Ak sa vo zväzkoch ŠtB objavia mená členov krajských rád, okresných predsedníctiev, predsedov miestnych organizácií alebo členov Republikovej rady SMK v kategórii agent a vyššie, mali by zo straníckych postov abdikovať. Taký bude obsah listov, ktorými ich osloví predseda SMK Béla Bugár a predseda Republikovej rady Zsolt Komlósy. Na tomto postupe sa na mimoriadnom rokovaní zhodlo predsedníctvo SMK.

Ak tak funkcionári neurobia, predsedníctvo SMK je rozhodnuté zvolať mimoriadny kongres SMK, ktorý rozhodne o ich ďalšom pôsobení v strane, uvádza sa vo vyhlásení, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa SMK Lívia Pokstaller. V prípade kategórií dôverník alebo kandidát tajnej služby predsedníctvo SMK odporúča, aby dotyčné osoby sprístupnili príslušné dokumenty na tej straníckej úrovni, kde pôsobia.

Predsedníctvo SMK zobralo na vedomie abdikáciu zástupcu predsedu SMK Árpáda Duku-Zólyomiho z tohto postu a zároveň si váži jeho rozhodnutie nepoškodiť dobré meno SMK. Tak isto zobralo na vedomie jeho vyhlásenie, že naďalej mieni pôsobiť ako poslanec Európskeho parlamentu. Cieľom SMK je aj týmto rozhodnutím prispieť k očiste spoločenského života.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu