Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V prešovských baroch pilo 21 detí, najmladšie malo 13!

ilustračné foto
ilustračné foto

PREŠOV – Mestským policajtom stačilo zájsť len do dvoch barov, aby vyšli s pozoruhodnou bilanciou. Nalievali v nich 21 mladistvým a maloletým! Vypité mali aj žiaci, ktorí ešte nedovŕšili 14 rokov.

K jednej 17-ročnej osobe museli privolať dokonca rýchlu záchrannú pomoc. Ako uviedli policajti vo svojej správe, „nevedela koordinovať svoje pohyby“.

Po zistení alkoholu v dychu skončili na mestskej polícii. Pre maloletých museli prísť ich rodičia. „Ich priestupok bol zdokumentovaný a bude v rámci objasňovania priestupkov odstúpený na príslušný mestský, resp. obecný úrad v zmysle zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov,“ uviedol policajný šéf Ján Andrejko.

Ako uviedol, majitelia barov môžu za podávanie alkoholu mladým ľuďom pod 18 rokov dostať pokutu až 6600 eur. Navyše obce môžu od rodičov, ktorých dieťa si vypije, vyberať pokutu ďalších 33 eur. Sprísnený zákon na ochranu detí pred alkoholom platí od jari tohto roku.

„Nejde o prvú, ale ani poslednú takúto kontrolu z našej strany. Jej cieľom je upozorniť nielen rodičov, ktorí by mali prejavovať väčší záujem o to, kde a ako sa zabávajú ich deti, no rovnako by mala byť varovaním aj pre majiteľov barov a podnikov, ktorí osobám mladším ako 18 rokov alkohol nalievajú,“ povedal náčelník polície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu