Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rozšírenie D1 po Trnavu stálo 36,5 milióna

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Rozšírený šesťpruhový úsek diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou v dĺžke 38 kilometrov, ktorý vodiči už využívajú, po ukončení prvej etapy prác oficiálne otvorí Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vo štvrtok 12. novembra.

V rovnaký deň odovzdá do užívania aj dvojkilometrovú časť úseku rýchlostnej cesty R3 Trstená - obchvat. Motoristi budú môcť po sprístupnení tohto úseku reálne jazdiť približne o 14:00. Informovala o tom v utorok  NDS.

Národná diaľničná spoločnosť začala postupne otvárať trojpruhové obojsmerné rozšírenie na najdôležitejšom cestnom ťahu krajiny D1 Bratislava - Trnava v noci z 24. na 25. októbra. Investícia, ktorá si vyžiadala 36,5 mil. eur, mala byť pôvodne odovzdaná v máji budúceho roka. Diaľničná spoločnosť však na žiadosť premiéra Roberta Fica prehodnotila harmonogram postupu prác tak, aby bol tento mimoriadne preťažený úsek diaľnice odovzdaný čo najskôr.

Po ukončení prvej etapy rozšírenia úseku D1 plánuje Národná diaľničná spoločnosť pokračovať prácami v druhej etape. Jej cieľom bude násypové rozšírenie telesa diaľnice tak, aby vznikol aj štandardný odstavný pruh. "Súčasťou projektu by mal byť aj nedávno schválený zámer ministerstva dopravy, podľa ktorého sa paralelne s telesom diaľnice D1 vybudujú dve súbežné dvojpruhové cesty s jednosmerným vedením premávky po každej strane," informovala koncom októbra Národná diaľničná spoločnosť. Druhá časť prác, spočívajúca v úplnej rekonštrukcii D1 Bratislava - Trnava, by sa mala začať najskôr koncom roka 2012 a ukončená by mohla byť v roku 2015. Projektová dokumentácia na územné rozhodnutie a stavebné povolenie majú byť totiž pripravené do konca roka 2012. Náklady na úplnú rekonštrukciu zatiaľ nie sú známe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu