Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ceny diaľničných nálepiek sa budúci rok nezmenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - eny diaľničných nálepiek sa v budúcom roku nezmenia. Vodiči osobných a malých nákladných áut s hmotnosťou do 3,5 tony zaplatia rovnako ako v tomto roku za ročnú známku 36,50 eura, mesačná ich vyjde na 9,90 eura a týždňový kupón na 4,90 eura. Informoval o tom hovorca ministerstva dopravy Stanislav Jurikovič.

Nálepky na prejazd po diaľniciach a rýchlostných cestách už nebudú od januára potrebovať šoféri nákladných vozidiel, kamiónov a autobusov. Dôvodom je plánované spustenie mýtneho systému od budúceho roka. Kilometer jazdy po spoplatnenej ceste vyjde po zavedení mýta od 6,3 centa do 20,9 centa bez dane z pridanej hodnoty v závislosti od typu cesty a kategórie vozidla.

Ceny diaľničných známok pre osobné autá sa na Slovensku už niekoľko rokov nemenili. S ich zdražením naopak musia počítať motoristi v Česku. Cena ročnej nálepky tam v budúcom roku stúpne o pätinu na 1200 českých korún (vyše 46 eur), zvýši sa tiež cena mesačnej známky. Platnosť sedemdňového kupónu sa predĺži na desať dní a upraví sa aj jeho cena.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu