Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Predčasné štátnice v Trnave nebudú, škola má garanta

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA – Študenti programu predškolská pedagogika na Trnavskej univerzite si na štátnice počkajú až do letného semestra.

Keďže programu sa končila akreditácia a o novú nepožiadali, 60 externých študentov 2. ročníka magisterského štúdia malo mať štátnice predčasne budúci týždeň. Situácia sa však zmenila a škola už má garanta, ktorý jej zabezpečí akreditáciu programu. Informoval o tom prodekan pre vzdelávanie Branislav Pupala.

„Dohodli sme sa s novovymenovaným profesorom, ktorý je ochotný u nás pracovať. V decembri bude zasadnutie akreditačnej komisie, kde podáme žiadosť o akreditáciu. Ak všetko dobre pôjde, v januári alebo februári dostaneme práva a študenti skončia v zmysle novej akreditácie,“ uviedol Pupala. Študenti tak budú mať v pondelok a v utorok obhajoby diplomových prác a na štátnice sa budú môcť pripravovať ešte niekoľko mesiacov.

Garantom predškolskej pedagogiky bol doteraz prodekan Pupala, ktorý však garantuje aj iný program. Podľa nových pravidiel akreditácie nemôže jeden profesor garantovať viac študijných programov, škola preto o novú akreditáciu nepožiadala.

„Študentov sme nechali pokračovať v režime platnej akreditácie, pretože sme predpokladali, že štúdium budú môcť riadne ukončiť. Nových študentov sme však už neprijali,“ vysvetlil prodekan. Dodal, že počas procesu komplexnej akreditácie sa podmienky viackrát zmenili a pôvodne nepočítali s tým, že študenti nebudú môcť skončiť v riadnom režime. Študentom dali na výber tri možnosti - prestup na iný študijný program v rámci fakulty, prestup v rámci odboru na inú vysokú školu alebo urýchlenie vyučovacieho procesu s predčasnými štátnicami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu