Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Priebeh neformálneho stretnutia ministrov obrany členských krajín NATO úspešný

Neformálne stretnutie NATO Zobraziť galériu (3)
Neformálne stretnutie NATO

V piatok 23.10.2009 sa uzavreli rokovania neformálneho stretnutia ministrov obrany členských krajín NATO, ktoré sa po prvýkrát v histórii uskutočnili na Slovensku.

V roku kedy naša krajina slávi piate výročie členstva v Severoatlantickej aliancii a samotná organizácia dovršuje 60 rokov od svojho vzniku, sa pohľady zahraničia upierajú na Slovensko ako na hostiteľa významného podujatia. Šanca na rovnaké zviditeľnenie môže prísť najskôr o 14 rokov. Stretnutia sa zúčastnilo približne 800 delegátov a 300 akreditovaných novinárov z celého sveta.

Usporiadaniu stretnutia predchádzal kolotoč dlhotrvajúcich náročných príprav a výber vhodného miesta konania. Areál Incheba Expo Bratislava splnil striktné kritériá, kladené zo strany NATO a Ministerstva obrany SR. Na neformálnom stretnutí ministrov obrany bolo k dispozícii takmer 40 000 m² interiérových priestorov kancelárií, rokovacích, stravovacích a spoločenských miestností, ako aj dobre vybavených priestorov pre médiá a konanie tlačových konferencií. V exteriéri sa využila plocha o rozlohe 60 000 m² na parkovanie vozidiel a špeciálnej techniky a na zaistenie maximálnej bezpečnosti účastníkov.

Pri organizovaní neformálneho stretnutia ministrov obrany Incheba nadviazala na predchádzajúce skúsenosti so zabezpečovaním medzinárodných podujatí. V roku 1998 bola miestom konania Konferencie zmluvných strán dohovoru OSN o Biodiverzite, v roku 2005 zabezpečovala summit prezidentov Bush-Putin a v nasledujúcich rokoch opätovne spolupracovala s Bielym domom pri príprave zahraničných ciest G. W. Busha do Budapešti a Prahy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu