Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KDH a SDKÚ-DS opäť rokovali bez SMK

Ján Figeľ a Mikuláš Dzurinda prichádzajú na tlačovú besedu
Ján Figeľ a Mikuláš Dzurinda prichádzajú na tlačovú besedu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Opozičné strany KDH a SDKÚ-DS dnes opäť rokovali bez SMK. Išlo o prvé bilaterálne rokovanie nového predsedu kresťanských demokratov Jána Figeľa. „KDH a SDKÚ-DS sú si hodnotovo blízke,“ uviedol Figeľ na tlačovej besede po stretnutí s predsedom SDKÚ-DS Mikulášom Dzurindom.

Podľa neho o blízkosti svedčí aj fakt, že obe strany idú vo všetkých ôsmich krajoch do novembrových regionálnych volieb v spoločných koalíciách. Zdôraznil, že pritom nejde o nariadenia straníckych centrál, ale o rozhodnutia regionálnych štruktúr. Figeľ pripomenul, že tieto dve strany dnes nemajú predsedov samosprávnych krajov, ale je presvedčený, že po novembri to bude inak.

Podľa Dzurindu strany majú k sebe blízko. To však neznamená, že odmietajú spoluprácu aj s inými stranami. Opäť sa zídu pred začiatkom parlamentnej schôdze 19. októbra. Predsedovia strán zároveň odporučili predsedom poslaneckých klubov, aby sa pred schôdzou NR SR stretli aj s predsedom poslaneckého klubu SMK.

Dzurinda tiež upozornil, že obe strany organizujú spoločne aj oslavy Nežnej revolúcie. Na oslavách bude aj predseda SMK Pál Csáky. Podľa Dzurindu táto slávnosť sa bude konať v budove bývalej opery Slovenského národného divadla. Chcú si na nej pripomenúť odkaz a hodnoty 17. novembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu