Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prieskum: Smer 39,3 %, SMK na hranici zvoliteľnosti

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali koncom septembra, alebo začiatkom októbra, tak by sa podľa prieskumu Agentúry MVK dostali do Národnej rady (NR) SR aj zástupcovia strany Most-Híd, ktorá dokonca predbehla v preferenciách SMK. SMK je na hranici zvoliteľnosti.

Stranou so stále najsilnejšou voličskou podporou je Smer-SD, ktorého by podľa tohto prieskumu podporilo 39,3 percenta voličov. Druhú najsilnejšiu podporu má SDKÚ-DS, ktorú by volilo 13,8 percenta oslovených. KDH by odovzdalo hlas 9,2 percenta respondentov. SNS by odovzdalo hlas 8,2 percenta opýtaných. Podľa tohto prieskumu by ĽS-HZDS získala podporu 6,1 percenta ľudí, Most-Híd 5,4 percenta a SMK 5,1 percenta oslovených.

Prieskum sa uskutočnil na reprezentatívnej vzorke 1 011 oslovených v dňoch 22. septembra až 2. októbra. Oslovení odpovedali na otázku: "Keby sa už tento víkend konali nové voľby do Národnej rady SR, ktorej strane by ste dali svoj hlas?". Na voľbách by sa podľa prieskumu určite nezúčastnilo 17 percent oslovených, 18,2 percenta ešte nevedelo, či by išli voliť, alebo koho by podporili.

Ak by voľby dopadli v súlade s preferenciami zistenými v tomto prieskume, strana Smer-SD by v parlamente obsadila 68 poslaneckých kresiel. SDKÚ-DS by v NR SR zastupovalo 24 poslancov a v klube KDH by pracovalo 16 zákonodarcov. SNS by získala 14 mandátov, o 10 poslancov by sa v parlamente opierala ĽS-HZDS a po deväť poslancov by mali strany Most-Híd a SMK.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu