Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Exposlanec Karlín a šéf Úradu Mráz opäť na súde

Gabriel Karlin
Gabriel Karlin

BANSKÁ BYSTRICA - Pokračuje proces s exposlancom parlamentu Gabrielom Karlínom. Spolu s exriaditeľom Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milanom Mrázom mali zobrať polmiliónový úplatok.

Na Okresnom súde v Banskej Bystrici pokračuje odročené hlavné pojednávanie v korupčnej kauze Karlín – Mráz. Mal by vypovedať policajt, ktorý bol v kontakte s korunným svedkom Jurajom Hromadom.

Policajta predvolali už vo februári, ale nebol zbavený mlčanlivosti a nevypovedal. Okrem toho si mal súd vyžiadať od policajného Prezídia zoznam osôb, ktoré boli na chodbe pri kancelárii HZDS v Banskej Bystrici. Tam 25. novembra 2003 policajti zadržali vtedajšieho poslanca parlamentu Karlína a riaditeľa Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Mráza pri preberaní polmiliónového úplatku od podnikateľa Juraja Hromadu.

Korupčná aféra súvisí s výberovým konaním dodávateľa na dostavbu telocvične pre strednú školu v Žiari nad Hronom. Okresný súd v tejto veci už rozhodol v máji 2005. Poslancec dostal rok nepodmienečne a pokutu stotisíc korún, riaditeľa spod obžaloby oslobodil. Odvolací súd však rozsudok zrušil a prípad vrátil na doplnenie dokazovania. Vec však dostal nový sudca a dokazovanie sa musí vykonať od začiatku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu