Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Súd s exposlancom Karlinom odložili

Gabriel Karlin
Gabriel Karlin

BANSKÁ BYSTRICA - Obnovené súdne pojednávanie s bývalým poslancom parlamentu za ĽS-HZDS Gabrielom Karlinom, ktoré sa malo začať dnes, banskobystrický okresný súd odložil.

ČTK to potvrdila hovorkyňa súdu Silvia Rúfusová, dôvody odročenia ani nový termín pojednávania neuviedla. Karlin spolu s bývalým šéfom úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milanom Mrázom čelia obžalobe z korupcie. Podľa neoficiálnych informácií sa z pojednávania ospravedlnili obhajcovia obžalovaných.

Okresný súd už Karlina za prijatie polmiliónového úplatku raz odsúdil na ročné väzenie a pokutu 100.000 korún. Krajský súd však vo februári minulého roka rozhodnutie pre procesné chyby zrušil a vrátil prípad na nové pojednávanie. Mráza, ktorý mal byť podľa obžaloby konečným príjemcom peňazí, súd v pôvodnom rozsudku pre nedostatok dôkazov oslobodil.

Karlin bol prvým poslancom parlamentu, ktorého súd potrestal za úmyselný trestný čin. Súdy v minulosti riešili napríklad aj prípad exposlanca Strany občianskeho porozumenia Imricha Sládečka, ktorý bol podozrivý z niekoľkomiliónového podvodu. Za útok na verejného činiteľa si trojročný trest vo väzení v súčasnosti odpykáva bývalý poslanec Peter Ďuračka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu