Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Údajné kupovanie poslancov sa nepotvrdilo

NR SR
NR SR (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Prokuratúra koncom júla zastavila trestné stíhanie vo veci údajnej korupcie poslancov bývalou vládou Mikuláša Dzurindu. Nepodarilo sa totiž potvrdiť získavanie poslaneckých hlasov za peniaze. Televízii TA3 to povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry zastavil trestné stíhanie 31. júla v tomto roku. Dôvodom je, že bolo nepochybné, že sa skutok nestal," uviedla Tökölyová. Korupciu v parlamente počas pôsobenia predchádzajúcej vlády naznačil začiatkom tohto roka bývalý minister spravodlivosti a podpredseda KDH Daniel Lipšic.

Predsedovia opozičných strán SMK, SDKÚ-DS a KDH, ktoré v minulom volebnom období tvorili vládnu koalíciu, kupovanie poslancov odmietli. Polícia sa v minulosti zaoberala viacerými trestnými oznámeniami za korupciu v parlamente, ktoré v predchádzajúcom volebnom období podali poslanci. Zastaviť musela napríklad trestné stíhanie v prípade bývalého poslanca Jozefa Elsnera, ktorý na nahrávke údajne hovoril o ponukách za hlasovanie v parlamente.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu