Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Zmiernili tresty pre vykrádačov bytov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes vymeral po dva roky väzenia 20-ročnému Michalovi Szamkovi a 21-ročnému Marcelovi Brindzákovi z Jelšavy. Spolu s 24-ročným komplicom Jurajom Dulákom sa vlámali do viacerých bytov a domov v tomto meste a ukradli televízne prijímače, domáce kiná, fotoaparáty a iné veci.

Majiteľom spôsobili škodu viac ako 3 600 eur. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Do domácností vnikali v čase neprítomnosti majiteľov. Napríklad 43-ročná majiteľka bola u príbuzných v Košiciach, keď jej trojica ukradla televízor a domáce kino a spôsobila škodu viac ako 500 eur. Ďalší poškodený prišiel o televízor, DVD prehrávač, fotoaparát a iné v podvečernom čase, keď si iba na polhodinu odskočil na pivo. Inému majiteľovi ukradli mikrovlnnú rúru, satelitný prijímač, vysávač, televízor i mandolínu, pričom lup z bytu odniesli v posteľnej plachte.

Mladíci sa priznali a oľutovali, čo sudca Okresného súdu v Revúcej zobral ako poľahčujúcu okolnosť. Vzhľadom na ich trestný register ich odsúdil na dva a pol roka nepodmienečne. Szamko a Brindzák sa odvolali, že tresty sú prísne. Odvolací súd im vyhovel, pričom vzal do úvahy ich priznanie a ľútosť a trest z 2,5 roka znížil na dva roky. Dulák na okresnom súde dostal iba rok a neodvolal sa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu