Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Klienti domova zomreli na zlyhanie srdca a zadusenie

Domov sociálnych služieb v Spišskom Podhradí
Domov sociálnych služieb v Spišskom Podhradí

POPRAD – Príčinou smrti troch mužov vo veku 42, 58 a 69 rokov v Domove sociálnych služieb v Spišskom Podhradí, ktorí umreli v sobotu, bolo zlyhanie srdca a zadusenie.

Potvrdil to súdny lekár Anton Gavel z Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v Poprade. Príčinou úmrtia jedného muža v domove v Spišskom Podhradi bolo zlyhanie chorobne poškodeného srdca, v druhom prípade to bolo zadusenie pri vdýchnutí obsahu žalúdka do priedušnice a pľúc pri nepriechodnosti hrubého čreva. Rovnakú príčinu smrti určili patológovia aj v prípade tretieho muža zo Spišského Podhradia, ktorý zomrel v popradskej nemocnici. Zatiaľ nie sú známe podrobné výsledky laboratórnych vyšetrení. „Zobrali sme stery, ale stále čakáme na výsledky,“ uviedol Anton Gavel.

Zdravotné problémy spojené s hnačkami u 18 klientov Domova sociálnych služieb v Spišskom Podhradí sa vyskytli v noci z piatka na sobotu po zjedení kašovitej stravy. Do nemocníc v Poprade a Levoči bolo prijatých 15 klientov domova. Neskôr jeden muž zomrel v popradskej nemocnici a dvaja v domove v Spišskom Podhradí. Popradský policajný vyšetrovateľ začal v tejto veci trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu