Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na západnom Slovensku sa tvoria snehové jazyky a záveje

BRATISLAVA - Sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, prevažne vlhké až mokré, na úseku D1 Ivachnová - Važec sa nachádza vrstva kašovitého snehu do 1 cm.

Cesty na území Slovenska sú prevažne mokré alebo pokryté vrstvou nového až utlačeného snehu do 3 cm, v južnej časti stredného Slovenska prevažne suché. Cesty v horských oblastiach stredného a východného Slovenska sú pokryté vrstvou utlačeného snehu od 3 do 8 cm, vo vyšších polohách, najmä na cestách II. a III. triedy miestami do 10 cm.

Najmä na západe územia Slovenska sa vplyvom silného nárazového vetra tvoria snehové jazyky alebo záveje. V týchto oblastiach (najmä okresy Senica, Skalica, Trnava, Piešťany) treba zvýšiť opatrnosť pri jazde. Na horských priechodoch Donovaly a Šturec sa vytvárajú snehové jazyky.

Na sledovaných horských priechodoch sú vozovky pokryté vrstvou utlačeného snehu od 1 do 8 cm. Horské priechody Havran, Ďurďošík, Dargov, Branisko, Soroška sú vlhké až mokré. Horské priechody Šturec, Čertovica, Vernár a Lysá Poľana sú prejazdné pre nákladnú dopravu len s použitím snehových reťazí. Na diaľnici D1 Bratislava - Blatné sa v oboch smeroch tvoria vplyvom silného vetra miestami snehové jazyky, tiež na úseku D2 Bratislava - štátna hranica Maďarsko a štátna hranica Rakúsko.

Cesta III/5046 v úseku Košolná - Dlhá v okrese Trnava je neprejazdná pre skrížený autobus za obcou Dlhá. Na odstránení prekážky sa pracuje. Obchádzková trasa v smere Košolná - Dlhá po ceste III/5049 Košolná - Dolné Orešany, po ceste II/502 Dolné Orešany - Dolany na cestu III/5046 Dolany - Dlhá a späť. V smere Dlhá - Trnava po ceste III/5044 Borová a II/504 cez obec Ružindol - Trnava. Cesta III / 018147 Štrba - Šuňava je v dôsledku silného vetra a závejov neprejazdná. Náhradná trasa po súbežnej ceste III/018148. Cesta III/06721 medzi obcami Mlynica a Nová Lesná v okrese Poprad je pre snehové záveje uzavretá.

V obvode Jelšava na ceste II/531 v úseku Dielik - Muráň - Muránska Huta - Javorina sa odporúča pre nákladné vozidlá používať snehové reťaze.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu