Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Polícia: Pozor na penzijný fond, láka na tisíce eur!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA 7. augusta (SITA) - Polícia upozorňuje na penzijný fond U.A.E. Pension fund sídliaci v Dubaji, ktorý klientov láka na možnosť získať tisíce eur. Najskôr však musia vložiť svoje peniaze.

Slovenských klientov oslovuje prostredníctvom elektronickej pošty občan Českej republiky. Poplatky sa vkladajú na jeho účet, ktorý má otvorený v slovenskej banke a následne sú prevedené do zahraničia.

Fond je určený pre osoby od 18 do 67 rokov a je vypísaný na 50 tisíc účastníkov z celého sveta. Naplnený má byť do konca tohto roka.

Záujemcovia musia vyplniť registračný formulár, následne ich zaregistrujú a zašlú im e-mail zo Spojených arabských emirátov. Ten okrem iného obsahuje aj link, ktorý môže použiť na registráciu ďalších osôb.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Polačiková, fond každému, kto do 31. decembra tohto roku nepresiahne viac ako 67 rokov, ponúka možnosť získať až 80 tisíc eur. Stačí uzatvoriť penzijné poistenie a vložiť základný jednorazový poplatok. Ten bol vlani 51 eur, no tento rok je to už 66 €. Výnos je možné dostať až po naplnení fondu.

 Plánovaný termín vyplácania bol koniec roka 2008, potom jún 2009 a keďže ešte stále údajne nedošlo k naplneniu fondu, termín sa posunul na koniec tohto roka, informovala Polačiková. Okrem toho ten, kto získa ďalšieho klienta, dostane odmenu 3000 eur. Polícia preto upozorňuje občanov, aby dôkladne zvážili svoju účasť v tomto penzijnom fonde, nakoľko sa všetky aktivity uskutočňujú mimo nášho územia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu