Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Obžalovali Gréka, podviedol banku o 4 milióny eur!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Grékovi so slovenským pasom Savvasovi Kerasilidisovi hrozí za bankový podvod za viac ako 119 miliónov Sk (takmer štyri milióny eur) až 15-ročný trest za mrežami.

Okresný súd Bratislava I dnes prijal voči nemu obžalobu, podľa ktorej o túto sumu pred viac ako dvoma rokmi podviedol OTP Banku. Do jari bol muž na úteku, rakúska polícia ho zatkla náhodou pri cestnej kontrole.

"Podľa obžaloby mal v januári 2007 uzavrieť s OTP Banka Slovensko ako živnostník úver, pričom banke predložil niekoľko sfalšovaných potvrdení," poznamenal hovorca súdu Pavol Adamčiak.

Kerasilidisa sudca zároveň ponechal vo väzbe a odmietol kauciu 40.000 eur (1,2 milióna Sk). "Voči rozhodnutiu o väzbe a kaucii podal obvinený a obhajca sťažnosť, o ktorej po doručení bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave," uzavrel Adamčiak.

Možnú dohodu o vine a treste odmietol podľa sudcu prokurátor. Hlavné pojednávanie bolo vytýčené na 7. októbra.

Muža, obvineného z obzvlášť závažného zločinu úverového podvodu, odhalila cestná kontrola na diaľnici A2 neďaleko Viedne, ktorá je od Bratislavy vzdialená hodinu cesty autom. Rakúski policajti cez schengenský informačný systém zistili, že Slovensko na neho ešte v júni 2007 vydalo zatykač.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu