Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Vražda biletára v Martine znova na súde

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Na Krajský súd v Košiciach sa vráti prípad vraždy Vladimíra Višňovca v martinskom bare Alpia z februára 2001. Hlavné pojednávanie je naplánované na pondelok.

Obžalovaný je Jozef T. (36) z Banskej Bystrice. Podľa obžaloby pri skupinovom konflikte z personálom baru vytiahol pištoľ a 4-krát vystrelil do betónovej podlahy. Odrazená strela zasiahla jedného z návštevníkov do stehna. Potom podľa prokurátora obžalovaný iného muža udrel pažbou pištole a nakoniec prišiel k biletárovi Višňovcovi a z blízka mu prestrelil hlavu.

Krajský súd v Košiciach už v prípade vyniesol dva rozsudky. V decembri 2004 Jozefa T. uznal vinným z vraždy, výtržníctva a ublíženia na zdraví a uložil mu trest 11 rokov väzenia. Najvyšší súd na základe odvolania Jozefa T. rozsudok zrušil a nariadil znova vypočuť niektorých svedkov. Druhý rozsudok padol v máji 2007. Krajský súd ním obžalovaného oslobodil. Vyslovil pritom názor, že všetky tri skutky vrátene vraždy Jozef T. spáchal, ale nie sú trestnými činmi, lebo konal v nutnej obrane. Aj tento rozsudok však Najvyšší súd zrušil a nariadil doplniť dokazovanie.

Jozefa T. v prípade martinskej vraždy súdili v Košiciach od roku 2002 v známom megaprocese so šéfom košického podsvetia Dušanom Borženským prezývaným Borža a jeho spoločníkmi. Boržu a ďalších piatich mužov krajský súd uznal vinnými v roku 2004 z vraždy šéfa konkurenčného gangu Karola Kolárika. Skutok Jozefa T. zahrnuli do procesu s boržovcami, lebo sa mal podľa polície podieľať na aktivitách tejto skupiny. Účasť na organizovanej trestnej činnosti mu nakoniec nedokázali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu