Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Bratislava: Na opravu ciest a električkových tratí pôjde 650 miliónov

BRATISLAVA - Bratislavský magistrát plánuje v tomto roku do dopravných stavieb investovať približne 650 miliónov korún. Na dnešnej tlačovej besede o tom informoval námestník bratislavského primátora Karol Kolada.

Ako ďalej uviedol, do cestných stavieb pôjde do 450 miliónov, rekonštrukcia električkových tratí bude stáť približne 200 miliónov korún. Mesto bude stavby financovať aj z 3,2 miliardového úveru, keďže sú súčasťou priorít na roky 2004 až 2006.

Približne 25 miliónov by malo stáť rozšírenie nábrežia Ludvíka Svobodu od tunela po Nový most o tretí jazdný pruh. Podľa riaditeľky sekcie dopravy a cestného hospodárstva bratislavského magistrátu Tatiany Kratochvílovej v lete cestu na nábreží zatiaľ rozšíria smerom k Dunaju, pozemky bližšie k Hradu totiž ešte nie sú majetkovo vysporiadané. Počas stavby v tomto úseku zrekonštruujú aj kanalizáciu.

V tomto roku postupne zrekonštruujú aj električkovú trať na Kapucínskej ulici od tunelu po Hurbanovo námestie a na Radlinského ulici od Blumentálu po Alžbetku. Podľa Koladu bude potrebné opraviť aj električkový most na Kapucínskej ulici, ktorý je značne opotrebovaný. "Zatiaľ to nie je životu nebezpečné, ale oprava je nevyhnutná," skonštatoval.

V lete sa začnú aj opravy Einsteinovej ulice a komunikácií v Mlynskej doline, ktoré zaťažil nárast kamiónovej dopravy v poslednom roku. Podľa Kratochvílovej by sa po oprave mala v týchto úsekoch zlepšiť plynulosť a priepustnosť premávky.

Ďalšími stavbami, v ktorých bude mesto pokračovať alebo pre ne v tomto roku pripraví projektovú dokumentáciu, je predĺženie Tomášikovej ulice po Zátišie, predĺženie Eisnerovej ulice v mestskej časti Devínska Nová Ves, rekonštrukcia Záhradníckej ulice od Líščích nív po Miletičovu ulicu, prestavba križovatky ulíc Hradská, Ráztočná, Podunajská a komunikácie na Pántoch v úseku Mäsopriemysel - Na šajbách, rekonštrukcia Starej Dúbravskej, dostavba Vlárskej a prepojenie Harmincovej ulice s Rázsochami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu