Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Väčšina klientov SkyEurope si poradila sama, tvrdí MZV

Nespokojní klienti SkyEurope
Nespokojní klienti SkyEurope

BRATISLAVA - Väčšina slovenských klientov leteckej spoločnosti SkyEurope Airlines, ktorá v pondelok ukončila svoju činnosť, si zrejme poradila v zahraničí sama a našla si náhradnú dopravu.

Vyplýva to z vyjadrení hovorcu ministerstva zahraničných vecí Petra Stana. Pomoc ministerstva podľa neho v porovnaní s predchádzajúcimi dňami vyhľadáva už len zopár jednotlivcov.

"Podľa dostupných informácií, ktoré má ministerstvo zahraničných vecí, si väčšina cestujúcich poradila sama," poznamenal Stano. V uplynulých dňoch sa so žiadosťou o pomoc obrátili na zastupiteľské úrady desiatky ľudí, ich počet v súčasnosti výrazne poklesol. "To už sú len občasné telefonáty, skôr s otázkami, čo môžu robiť a aké majú možnosti," dodal Stano. Úrady im napríklad môžu poradiť, ktorými spojmi sa dostanú do vlasti. Ambasáda v Taliansku podľa skorších informácií pomohla turistom zorganizovať náhradnú autobusovú dopravu do vlasti.

Viaceré letecké spoločnosti klientom SkyEurope ponúkli náhradné lety. "Letecká spoločnosť Danube Wings je pripravená vypraviť špeciálne lety do Talianska, Francúzska, Anglicka pre prípadnú dopravu skupín, ktoré uviazli v týchto krajinách, v súvislosti s bankrotom Sky Europe," informovala mediálna zástupkyňa spoločnosti Petra Barineková.

Na letiskách po ukončení činnosti nízkonákladového prepravcu SkyEurope Airlines zostali tisíce cestujúcich, z toho niekoľko stoviek zo Slovenska. ďalším desiatkam tisíc ľudí prepadli letenky.

Letecká spoločnosť SkyEurope bola od svojho vzniku v roku 2001 v strate, jej problémy sa tento rok ešte prehĺbili. Aerolínie napríklad stratili niekoľko lietadiel, museli sa tiež stiahnuť zo svojej viedenskej základne a lety presunúť do Bratislavy. Ministerstvo dopravy už avizovalo, že spoločnosti odoberie licenciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu