Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šéf SkyEurope: Aerolínie skončili, lebo nezískali úver

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: TASR)

BRATISAVA - Letecká spoločnosť SkyEurope Airlines ukončila činnosť, pretože sa jej nepodarilo získať úver päť miliónov eur (zhruba 150 miliónov korún). V rozhovore pre portál Sme.sk to povedal šéf aerolínií Nick Manoudakis. Zákazníkom, ktorí uviezli na zahraničných letiskách alebo nemohli vycestovať, odkázal, že firma im nemôže nijako pomôcť.

"Očakávali sme preklenovací úver päť miliónov eur, no peniaze nedošli. Zistili sme, že nemáme dostatok financií na prevádzku a museli sme nechať lietadlá na zemi," uviedol Manoudakis. Činnosť spoločnosť oficiálne ukončila krátko po polnoci, návrh na vyhlásenie jej konkurzu podal správca reštrukturalizácie aerolínií.

SkyEurope pritom koncom júla informoval, že našiel investora. Získanie financií však bolo podmienené úspešným dokončením procesu ozdravenia. "Podpísali sme investičné dohody, ale nedokázali sme priebežne financovať prevádzku tak, aby sa zabránilo úpadku," povedal šéf spoločnosti. Reštrukturalizácia sa mohla skončiť úspešne, pokiaľ by mal prepravca viac času a získal financie, myslí si Manoudakis.

Letecká spoločnosť SkyEurope bola od svojho vzniku v roku 2001 v strate, jej problémy sa tento rok ešte prehĺbili. Aerolínie napríklad stratili niekoľko lietadiel, museli sa tiež stiahnuť zo svojej viedenskej základne a lety presunúť do Bratislavy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu